Het huwelijksaanzoek: zo organiseer jij een origineel aanzoek voor jouw grote liefde!

Het aanzoek. Het is een bijzonder moment waar velen al sinds ze jong zijn van dromen. Op één knie gaan, en die vraag stellen is iets onvergetelijks en heel spannends. Hoe zorg je er nu voor dat jouw aanzoek memorabel is, en vlekkeloos verloopt? Wij vroegen het weddingplanner Ina van Weddingplanner Houvast. Dit zijn de tips!

 

Win tot 3.000 € voor jullie bruiloft

Een mooie bruiloft begint met een aanzoek. Veel mensen dromen er over, en het wordt beschreven in honderden films en ballads. Het moment dat je op één knie gaat voor je geliefde is dan ook heel speciaal. Hoe organiseer je een onvergetelijk aanzoek, en waar moet je allemaal op letten? Wij zochten het uit!

Doe het niet alleen

Ook vanaf het allerprilste begin – het aanzoek – kun je rekenen op de expertise van een planner. Dankzij de goede contacten en creatieve ideeën, is een weddingplanner de persoon bij uitstek om een bijzonder aanzoek te plannen. Ina van Weddingplanner Houvast weet waar ze over praat. Met al vele jaren ervaring heeft zij precies wat je nodig hebt voor een origineel aanzoek: “Voor een goede planning en organisatie reken je op een Weddingplanner die de juiste contacten heeft, en kan zorgen voor korte lijntjes voor wat betreft de communicatie met bijvoorbeeld de gemeente en ondernemers.

Weet zeker dat je geliefde ja gaat zeggen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is niet verkeerd om het toch even te peilen. “Voordat je een aanzoek gaat plannen moet je zeker weten dat je geliefde JA gaat zeggen,” zegt Ina. Als er specifieke doelen zijn die je partner wil behalen voordat hij of zij trouwt – denk aan afstuderen of promoveren – dan is het niet het goede moment om daarvóór al het aanzoek te doen. Wees zeker dat je partner in de juiste emotionele en mentale toestand verkeert om te worden gevraagd. Je wilt natuurlijk dat je partner “ja!” zegt om de juiste redenen.

Zorg dat je de vergunningen op orde hebt

“Zijn er aanzoeken waarvoor je eerst toestemming nodig hebt van de gemeente of de locatie? Begin daar op tijd mee,” adviseert Ina van Weddingplanner Houvast. Een beetje vervelend, het regelen van het papierwerk en andere bureaucratie, maar dat kun je uit handen geven als je gebruik maakt van een weddingplanner. Als je zonder planner werkt, is het belangrijk dat je duidelijk hebt wat je wel of niet mag doen. Vraag de gemeente of locatie wat je allemaal nodig hebt om je aanzoek vlekkeloos te laten verlopen, want je wilt natuurlijk niet dat jullie moment in het water valt door een vergeten detail.