Home Uncategorized DE VIJF BESTE REDENEN OM TE TROUWEN IN HET BUITENLAND

DE VIJF BESTE REDENEN OM TE TROUWEN IN HET BUITENLAND

by newuser

Trouwen in het buitenland is een droom voor veel stellen. Twijfelen jullie over een destination wedding? Maar zijn jullie nog niet 100% overtuigd? Of is één van jullie al verkocht, maar moet de ander nog aan het idee wennen? In deze blog zet ik de vijf beste redenen op een rijtje om te trouwen in het buitenland. Als deze redenen jullie niet kunnen overtuigen, dan kan niets dat. Lees snel verder!

REDEN 1: UNIEKE TROUWLOCATIE

Niets ten nadele van Nederland, maar trouwlocaties in het buitenland zijn vaak nét een beetje specialer. Jullie kunnen voor het buitenland kiezen vanwege de omgeving. Een parelwit strand, of de romantische wijngaarden in Italië. Of je kunt voor een locatie in het buitenland kiezen, omdat deze voor jullie een speciale betekenis heeft. Bijvoorbeeld de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, waar jullie voor het eerst samen op vakantie gingen of de geboorteplaats van een van jullie. Waar je ook voor kiest: een trouwlocatie in het buitenland heeft nét dat beetje extra wat jullie bruiloft naar het volgende niveau tilt.

REDEN 2: INTIEME BRUILOFT

Een bruiloft in het buitenland heeft over het algemeen een stuk kleinere gastenlijst dan een bruiloft in Nederland. Niet gek ook, het kan flink in de papieren lopen wanneer je al je vrienden van vroeger en verre familie in wil laten vliegen. Het voordeel van een kleinere gastenlijst is dat jullie bruiloft een stuk intiemer wordt. Jullie worden op deze bijzondere dag alleen omringd door jullie beste vrienden en naaste familie.

REDEN 3: EEN AANGENAAM KLIMAAT

Dromen jullie van een huwelijk in de buitenlucht? Dan kan het jullie flink wat kopzorgen schelen door voor een locatie in het buitenland te kiezen. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat een Nederlandse zomer roet in het eten gooit op de grote dag. Voorkom dat je met een paraplu op naar het altaar loopt en kies een trouwlocatie waar het (bijna) nooit regent. Griekenland, Frankrijk, Italië of Spanje zijn goede opties binnen Europa.

REDEN 4: THEMA BRUILOFT

Zijn jullie gek op de Italiaanse cultuur? Of dromen jullie weg bij de Franse levensstijl? Dan is een thema bruiloft in het buitenland een goede match. Betrek de cultuur van het land of de stad waar jullie trouwen in de bruiloft. Denk hierbij aan jullie keuze voor het diner en de hapjes en drankjes, maar ook aan de uitnodigingen en de dresscode.

trouwen in het buitenland

REDEN 5: MEERDAAGSE BRUILOFT

Trouwen in het buitenland doe je niet in één dag. Vanwege de reistijd en de voorbereidingen ben je meer tijd kwijt dan bij een Nederlands huwelijk. Gebruik dit in jullie voordeel! Verspreid de festiviteiten bijvoorbeeld over meerdere dagen, of plak meteen jullie huwelijksreis aan de bruiloft vast. Voor de prijs hoef je het vaak niet te laten, doordat je gastenlijst beperkter is bespaar je kosten. Ook liggen de kosten van eten en drinken vaak vele malen lager in het buitenland.

OOK TROUWEN IN HET BUITENLAND?

Zijn jullie na deze vijf redenen enthousiast geworden over trouwen in het buitenland? Dat snap ik! Het organiseren van een bruiloft in het buitenland heeft wel iets meer voeten in aarde dan een bruiloft op eigen bodem. Maar ik, Weddingplanner Houvast, help jullie graag met het realiseren van jullie droomdag. Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Mail of bel me, dan vertel ik je meer!

You may also like