Home Uncategorized EEN SPROOKJESHUWELIJK IN FRANKRIJK

EEN SPROOKJESHUWELIJK IN FRANKRIJK

by newuser

Sluit eens je ogen en stel je voor… Vanaf een eindeloze oprijlaan met een lange rij bomen, rijden jullie in een prachtige oude cabrio richting een Frans landgoed. Aan het einde van de oprijlaan staan jullie familie en vrienden om jullie een spetterend welkom te heten. Als jullie uit de auto stappen kan het beginnen: jullie eigen sprookjeshuwelijk in Frankrijk waar jullie al zo lang van droomden. Sinds kort kan het bij Weddingplanner Houvast! Weddingplanner Houvast is een samenwerking begonnen met een TOP trouwlocatie in Frankrijk. Net ten zuiden van de Dordogne in de streek Lot-et-Garonne ligt domein Le Vignal. Pascale en Eric zijn de eigenaren van dit sprookjesachtige landgoed en verwelkomen jullie graag op hun werkelijk mooie domein.

TROUWEN IN LOT-ET-GARONNE

Familie en vrienden van het bruidspaar kunnen overnachten in de knusse gîtes op het terrein van Le Vignal. Dit zijn Franse vakantiehuisjes. Overdag kun je ontspannen bij het zwembad en ’s avonds koken Pascale en Eric de lekkerste gerechten in eigen keuken. De streek staat bekend om het warme klimaat en de typisch Franse bezienswaardigheden zoals de vele châteaus.

TROUWEN VOOR DE WET

Je kunt wel zeggen dat trouwen echt een officiële gebeurtenis is in Frankrijk. Voor een wettelijk huwelijk in Frankrijk, moet je heel wat regelen. Frankrijk stelt namelijk heel wat eisen aan mensen die er willen trouwen. In ieder geval één van de partners moet hiervoor namelijk werken, wonen of geboren zijn in Frankrijk. Voor Nederlanders is het mogelijk om zich in te schrijven in de gemeente waar zij bijvoorbeeld een vakantiehuis bezitten. Daarvoor moeten zij minimaal 40 aaneengesloten dagen in Frankrijk wonen. Met toestemming van de burgemeester kun je alleen trouwen in de mairie, het stadhuis, van de gemeente waar je woont.

DE CEREMONIE IN FRANKRIJK

Een stuk gemakkelijker is het om wettelijk te trouwen in Nederland en de ceremonie te houden in Frankrijk. Daarvoor is het mogelijk om zelf een locatie te kiezen, je eigen trouwambtenaar mee te brengen en je vrienden en familie uit te nodigen. Dan kun je deze bijzondere dag doorbrengen op een prachtig Frans landgoed.

TIPS VOOR TROUWEN IN HET BUITENLAND

Er komt veel kijken bij het organiseren van een bruiloft in het buitenland. Daarom geef ik een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes.

LAAT JE BRUILOFT ORGANISEREN DOOR EEN WEDDINGPLANNER

Een bruiloft organiseren vergt veel tijd en al helemaal als je wilt trouwen in het buitenland. Het is verstandig om een weddingplanner in de armen te nemen die hier ervaring mee heeft. Ik kan jullie allerlei tips geven vanuit mijn ervaring met andere bruiloften. Een weddingplanner zorgt overal voor, zodat jij en je geliefde en jullie vrienden en familie op de dag zelf alleen maar kunnen genieten.

BEGIN OP TIJD MET HET ORGANISEREN VAN JE BRUILOFT

Waarschijnlijk nodigen jullie de mensen uit voor je bruiloft die het dichtst bij je staan. Verstuur de uitnodigingen voor de huwelijksdag op tijd, want sommige mensen moeten nog vakantie opnemen of hebben tijd nodig om te sparen voor een vliegticket. En dan de meest belangrijke tip:

GENIET VAN DE TIJD MET JOUW GELIEFDE, FAMILIE EN VRIENDEN

Een groot voordeel van trouwen in het buitenland is dat je meerdere dagen quality met met je familie en vrienden hebt. Iedere dag eindeloos dineren of overdag met z’n allen de omgeving verkennen, alles is gefocust op jullie bruiloft. Geniet daarom vooral van deze dagen en laat alles vastleggen door een professionele fotograaf. Dan kun je nog vaak nagenieten van één van de mooiste dagen van je leven.

VRAAG EEN ADVIESGESPREK AAN

Zit je eraan te denken om te trouwen in Frankrijk? Maak dan gauw een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Dan kijken we samen naar de beste opties, zodat jullie trouwdag ook daadwerkelijk de mooiste dag van je leven wordt.

You may also like