Home Uncategorized DE 4 GROOTSTE VALKUILEN BIJ HET PLANNEN VAN JE BRUILOFT

DE 4 GROOTSTE VALKUILEN BIJ HET PLANNEN VAN JE BRUILOFT

by newuser

Het plannen van de mooiste dag van jullie leven, dat moet zo soepel mogelijk verlopen. Als er één ding is wat jullie niet willen, dan is het onverwachte tegenslag. Ik zet de vier grootste valkuilen bij het plannen van jullie bruiloft op een rij, zodat jullie deze kunnen vermijden.

1. DE FORMALITEITEN VERGETEN

Trouwen heeft iets sprookjesachtigs. Jullie beloven elkaar eeuwige trouw, vieren de liefde en dragen prachtige kleding. Dit alles doen jullie ten overstaan van familie en vrienden. Het is zoiets moois en bijzonders, dat jullie de administratie bijna zouden vergeten. Want administratie, die is er genoeg. Voordat jullie überhaupt mogen trouwen, zullen jullie een melding voorgenomen huwelijk moeten doen. Tussen de melding en huwelijk moet minimaal 14 dagen en mag maximaal 1 jaar zitten.

Vergeet ook de getuigen niet. Zonder getuigen, geen huwelijk. Willen jullie een kerkelijk huwelijk? En hebben jullie al besproken of jullie in beperkte gemeenschap van goederen willen trouwen of kiezen jullie liever voor huwelijkse voorwaarden? En, hebben jullie al nagedacht over een verzekering voor tijdens de grote dag?

Kortom, er zijn genoeg praktische en administratieve zaken die geregeld moeten worden voordat je in het echt verbonden kan worden. Zaken die gemakkelijk over het hoofd gezien kunnen worden, maar die daarom niet minder belangrijk zijn.

2. HET KIEZEN VAN EEN VRIEND OF VRIENDIN ALS CEREMONIEMEESTER

Het is een gigantische eer om iemands ceremoniemeester te zijn op een bruiloft. Een eer die je natuurlijk graag één van je vrienden zou gunnen. De kans is ook groot dat de betreffende vriend of vriendin meteen volmondig ‘Ja’ zegt, wanneer je de vraag stelt.
Hoe mooi het gebaar ook is, het is niet verstandig om een vriend of vriendin te kiezen als ceremoniemeester. Als ceremoniemeester ben je voor en vooral tijdens de bruiloft namelijk hard aan het werk. En dat terwijl je als vriend of vriendin van het gelukkige echtpaar juist mee wil doen aan de feestvreugde.

Daarnaast is de ceremoniemeester ook hét aanspreekpunt op de grote dag. Voor zowel het bruidspaar als de gasten. Wanneer er iets misgaat, of wanneer er iets moet gebeuren, is het de ceremoniemeester die hiermee aan de slag gaat. Het is dus belangrijk dat je helder kan communiceren en de ceremoniemeester, waar nodig, kan aansturen. Jullie zullen merken dat dit gemakkelijker gaat wanneer de rol van ceremoniemeester door een professional wordt ingevuld; in plaats van door een vriend of goede bekende.

3. JE HEBT NIET GENOEG TIJD

Je kunt niet wachten tot je met de liefde van jouw leven in het huwelijksbootje kan stappen. Al vanaf het moment dat jullie volmondig ‘Ja’ tegen elkaar zeiden, begon het te kriebelen. Een bruiloft! En het liefste zo snel mogelijk.

Daarom boeken jullie zo snel mogelijk een locatie, dan heb je tenminste een datum om naar toe te werken. Jullie regelen het diner, de uitnodigingen en de mooiste bloemen. Alles lijkt van een leien dakje te gaan. Tot het plots nog maar een paar maanden duurt voordat het eindelijk zo ver is. Pas dan realiseer jullie je dat je lijst met to do’s, nog erg lang is.

Het is gemakkelijk om te onderschatten hoeveel tijd het kost om je bruiloft van A tot Z te organiseren. Zorg er daarom voor dat jullie ruim de tijd hebben om de bruiloft te organiseren en maak meteen een planning tot aan de grote dag. Zo maken jullie de kans zo klein mogelijk dat je in de laatste weken tot aan je huwelijk in de stress zit.

4. DE BRUILOFT PAKT DUURDER UIT DAN GEPLAND

Dat trouwen niet goedkoop is, is geen geheim. Het is dan ook niet gek dat veel stellen over hun oorspronkelijke budget heengaan. De grootste oorzaak hiervan? Onvoorziene kosten. Ook wanneer jullie veel tijd steken in het maken van een begroting, zodat jullie goed uitkomen met het budget, is de kans groot dat jullie kostenposten over het hoofd zien.

Jullie kunnen ervoor kiezen om een ruim percentage van het budget te reserveren voor onvoorziene uitgaven. Wat zeker een verstandige keuze is. Een andere manier om te voorkomen dat uitgaven het budget overstijgen is professioneel advies. Een weddingplanner weet als geen ander aan welke uitgaven jullie moeten denken bij een huwelijk. Daarnaast kan een weddingplanner ook kosten besparen, door goede deals voor jullie te sluiten.

VERMIJD DEZE ÉN ANDERE VALKUILEN GEMAKKELIJK

Naast deze vier valkuilen zijn er nog veel meer zaken die invloed (kunnen) hebben op jullie grote dag. Willen jullie weten wat ik kan doen om jullie te ontzorgen op de grote dag? Neem dan contact met mij op om een gratis adviesgesprek in de plannen.

You may also like