Home Uncategorized ZÓ KIEZEN JULLIE DE BESTE BLOEMEN VOOR JOUW BRUILOFT

ZÓ KIEZEN JULLIE DE BESTE BLOEMEN VOOR JOUW BRUILOFT

by newuser

ZÓ KIES JIJ DE BESTE BLOEMEN VOOR JOUW BRUILOFT

Een bruiloft is niet compleet zonder bloemen. Bloemen maken jullie speciale dag helemaal af, van het bruidsboeket tot corsages en de aankleding van de locatie. In dit artikel lees je de belangrijkste dingen die jullie moeten weten over bloemen op jullie bruiloft.

HET BRUIDSBOEKET

Onmisbaar op jullie bruiloft is het bruidsboeket. Het bruidsboeket wordt de hele dag meegenomen én staat ook op veel van de foto’s. Daarom verdient het bruidsboeket ook de nodige aandacht. Bij het kiezen voor een bruidsboeket is het belangrijk om de functie niet te vergeten, kies bijvoorbeeld niet voor een té zwaar boeket. Pas ook op voor stuifmeel! Stuifmeel kan lelijke vlekken achterlaten op je bruidsjurk, vooral lelies staan hierom bekend.

BLOEMEN VAN HET SEIZOEN

Vinden jullie het lastig om te bepalen welke bloemen jullie mooi vinden? Kies dan voor bloemen uit het seizoen! Zo beperk je meteen de bloemen waar je uit kan kiezen. In de zomer kies je bijvoorbeeld voor prachtige pioenen, in de winter voor tulpen. Je bloemist kan jullie vertellen welke bloemen er in het seizoen zijn. Leuk bijkomend voordeel: seizoensbloemen zijn vaak goedkoper.

GOOIEN OF BEWAREN

Het is een welbekende traditie om het bruidsboeket na de ceremonie te gooien. Degene die het boeket vangt, is voorbestemd om als eerstvolgende te gaan trouwen. Het is natuurlijk hartstikke zonde om zo’n duur boeket de lucht in te zwieren, maar de traditie is wél weer leuk. Wil je jouw trouwboeket bewaren én gooien? Kies dan voor een kleinere versie van jouw bruidsboeket om mee te gooien, zo blijft het grote boeket ongeschonden.

DE CORSAGES

Corsages zijn kleine bloemstukken die de gasten van je bruiloft kunnen dragen. Traditioneel dragen de mannen de corsage met de stelen naar beneden en de vrouwen dragen de corsage met de stelen omhoog. Mannen dragen de corsage opgespeld op hun jasje, vrouwen kunnen de corsage ook om hun pols dragen.

DE DRAGERS VAN DE CORSAGE

Door corsages aan je bruiloftsgasten uit te delen, kun je laten zien wie er dichtbij het bruidspaar staat. Zo weten de overige gasten meteen wie ze moeten feliciteren. Traditioneel deelt de ceremoniemeester de corsages uit. Hebben jullie bruidsmeisjes op jullie grote dag? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om de bruidsmeisjes een klein boeket te geven, in plaats van een corsage. Bijvoorbeeld een boeket geïnspireerd op het trouwboeket, of de corsages.

DIY OF UITBESTEDEN

Het maken van corsages is een flinke klus, waarin jullie veel creativiteit kwijt kunnen. Het kan erg leuk zijn om deze zelf te maken, afhankelijk van hoeveel corsages je nodig hebt. Hebben jullie geen zin om de corsages zelf te maken? Dat is ook erg begrijpelijk. Je kan corsages ook laten maken, hou er wel rekening mee dat dit duurder is dan het zelf maken van corsages.

AANKLEDING VAN DE TROUWLOCATIE

Ook jouw trouwlocatie is niet compleet zonder bloemen. Qua styling kunnen jullie het zo bont óf zo minimalistisch maken als jullie maar willen. Kies voor uitbundige boeketten en tafelstukken, of style je locatie juist met subtiele losse bloemen in kleine vaasjes.

BLOEMEN ALS RODE DRAAD

Bloemen zijn een ideaal middel om eenheid mee aan te brengen tijdens jullie grote dag. Door steeds voor dezelfde bloemen en dezelfde kleuren te kiezen, fungeren deze als rode draad tijdens jullie bruiloft. Eenheid in jullie bloemen kan ervoor zorgen dat de styling van de locatie ook meer als een geheel voelt.

EEN ZEE VAN BLOEMEN

Veel bloemen zijn natuurlijk prachtig, maar niet goedkoop. Willen jullie tijdens jullie bruiloft een zee van bloemen, maar is het budget een beperkende factor? Ga dan op een slimme manier om met de bloemstukken die jullie aanschaffen. Door de boeketten mee te verplaatsen met de gasten, kun je flink besparen. Zo kun je dezelfde grote stukken gebruiken bij de aankomst van de gasten en de receptie. Natuurlijk moet het draaiboek dit wel toelaten.

HULP MET HET REGELEN VAN DE BLOEMEN

Er komt nogal wat op jullie af, bij het organiseren van jullie grote dag. Ik help jullie graag met het organiseren van jullie bruiloft, zodat dit voor jullie een zorgeloze dag kan zijn. Van de bloemen tot aan de locatie; ik ben van alle markten thuis. Ik kom graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek, zie ik jullie snel?

You may also like